Rosen Movement

”Rosen Movement är enkla rörelser som känns lätta att utföra. Efteråt känner man sig avslappnad och mjuk i kroppen, men fylld med energi. Om alla fick göra Rosen Movement så skulle vi sjukgymnaster inte behövas." Manlig sjukgymnast på kurs.
Rosen Movement som görs till musik är vitaliserande och välgörande för kroppen.
Övningarna kan vara både uppiggande och roliga samtidigt som de är avslappnande och lugnande.
Rörelserna ser till helheten och bidrar till en god hållning.
Det passar alla åldrar på ett skonsamt och vänligt sätt. Unga friska människor, yrkesdansare och sångare liksom astmatiker, reumatiker och Alzheimersjuka. Varje lektion är fristående, inga förkunskaper behövs.
För dig som har skador eller svårigheter kan det här bidra till nya rörelsemönster som ökar välbefinnandet. Det är roligt och uppiggande dansant samtidigt som det är både avslappnande och lugnande utan att det blir varmt eller tungt.

Desirée Blomberg, Kroppsterapeuterna skriver: "Rörelserna görs till musik, bla Edit Piaf, Benny Goodman och Chopin. Rörelserna utvecklandes av Marion Rosen, sjukgymnast, i syfte att upprätthålla det friska och enkla i kroppen. Rosen Movement är verkligen något för alla, ung, gammal, frisk eller skadad, vältränad som otränad. Det var stor variation på deltagarna, en del har gått många år och andra har nyligen hittat rörelseformen. De som var tydligt var att alla mådde väldigt bra under lektionen och det gjorde även jag. Väldigt bra för både kropp och knopp, det här ska jag göra igen!" 

Marion Rosen, sjukgymnast, utvecklade rörelserna för att upprätthålla det friska och enkla i kroppen.
Du är varmt välkommen!

ONSDAGAR
17.00-18.00. Balettcentrum, Surbrunnsgatan 44, Stockholm.
Start 31/1, paus v 9, 14, 18, 19. 200 kr/gång Anmälan charlottefurst@telia.com Varmt välkomna! 
Kurser på företag, föreningar, skolor och inom vården.
Foto Anton Svedberg.